Tur til Sveits

Styret har i samarbeide med FRAM Arrangement lagt opp til en 5 dagers tur til Sveits.

Avreise søndag 3. September
Flyavgang (Norwegian)
Gardermoen – Milano            kl. 09:50 – 12:30

Retur torsdag 7. September
Flyavgang (Norwegian)
Geneve – Gardermoen             kl. 14:50 – 17:25

Pris
Pr. Person i dobbeltrom            kr  14 500,-
Enkeltromstillegg                        kr    1 050,-

Inkludert i prisen
–  Flyreise med Norwegian til Milano og hjem fra Geneve
–  4 overnattinger på flotte 3* hotell med halvpensjon (inkl. drikke – 1 glass vin / øl)
–  2 netter Luzern og 2 netter Zermatt
–  4 lunsjer med drikke iht beskrivelse (delvis lunsjpakke)
–  Utfluktsprogram iht beskrivels
–   Stanserhorn med båt, tog og taubane, Aarenschlucht, Gornergratbane i Zermatt
–  Vandringer tilpasset deltagernes ønsker
–  To FRAM reiseledere / guide
–  Utfluktsprogram med buss / tog / båt
–  Detaljert reisedokumentasjon / Presentasjon ifm medlemsmøte

Ikke inkludert
–  Forsikring. Det anbefales alle å tegne avbestillingsbeskyttelse som gir rett til  avbestilling ved sykdom
–  Drikkepenger til guide / sjåfør / hotell

 • Prisen er basert på dagens valutakurs 1 CHF = NOK 8,4
  Vi tar forbehold om endringer i skatter, avgifter, valutakurs og drivstoff.Påmelding:
  Bindende påmelding innen mandag 20. mars 2017.
  Det er begrenset antall plasser, så her gjelder ”først til mølla”Billetter og faktura
  Deltakerne vil få tilsendt nærmere informasjon om betaling av turen og tildeling av biletter.Informasjon
  Turen er ennå ikke fullt detaljert, så noen hyggelige overraskelser kan komme. Følg derfor med på vår hjemmeside. Turen vil i sin fulle bredde bli presentert av 2 representanter fra FRAM på vårt årsmøte torsdag 16. mars 2017.
 • Jeg / vi ønsker – kryss av

  ______ dobbeltrom kr. 14 500,- pr pers kr. _______________

  ______ enkeltrom kr 15 550,- kr ________________

  Navn ________________________ Ledsager   ____________________

  Adr. ________________________________________________________

  e-postadresse ______________________

  Mobiltlf _________________
      NB! Husk å skrive navnet eksakt slik det er oppført i passet

  Påmelding sendes til Gunnar Talleraas, som også er Hydros reiseleder:
  Gunnar Talleraas Jernbaneveien 121 1369 STABEKK
  Tlf. 900 36 717
  e-post etaller@online.no

  Send gjerne en e-post med alle ovennevnte opplysninger.

   

Grüezi – Bonjour – Buongiorno – Allegra

Midt i Europa, fire ulike språk, et fantastisk utbygd jernbanenett, små og intime «storbyer» som Genève og Zürich, palmesus i Lugano, kulturer som er fylt av kontraster.

 

Sveits har et image som står for kvalitet. Prisnivået er ikke lavt, men det er et bra ”Preis Leistung ” forhold. Landet befinner seg i krysningspunktet mellom flere store europeiske kulturer, den tyske, den italienske og den franske, som har påvirket landets språk og kultur. Kulinarisk er Sveits spennende, med impulser fra alle naboland i tillegg til mange egne sveitsiske spesialiteter. Sveits har også mye interessant fagkompetanse. Bl.a. har de kommet langt innen miljøvennlige produkter.

Sveits er ikke en charterdestinasjon og er derfor ”eksotisk” for mange nordmenn. Man føler seg også raskt hjemme i Sveits, det er på en måte litt likt Norge, men samtidig er det mye som er annerledes.

Sveits består av 26 delstater (kantoner) som bestemmer svært mye selv. Selv om det er store forskjeller mellom disse, må alle samarbeide slik at de til sammen blir landet Sveits.

Alle vi i FRAM Arrangement kjenner Sveits svært godt. Med vår sterke tilknytning til begge land finner vi frem til mye som er interessant for norske gjester. Vi legger opp til hyggelige møter med lokalbefolkningen og viser dere mange «gjemte» skatter.

Luzern har den høyeste livskvaliteten av alle byer i Sveits. Richard Wagner komponerte her, Mark Twain og Leo Tolstoi kom på besøk, Goethe og Schiller tilbrakte tid i byen. Mens man rusler rundt i de trange smugene, eller tar en rast og bestiller noen sveitsiske spesialiteter på en av de mange små plassene i byen, går blikket garantert opp mot ett av de snøkledde fjellene som omringer byen.

Britt i FRAM Arrangement har vokst opp i Luzern og kjenner byen derfor svært godt.

HOTELL:
HOTEL WALDSTÄTTERHOF * * *superieur

 

 

Waldstätterhof Hotel har en sentral beliggenhet 100 meter fra Luzern jernbanestasjon og 200 meter fra båthavnen, den velkjente Kapellbrücke (Chapel Bridge) og innsjøen.Den totalrenoverte bygningen ble oppført på begynnelsen av 1900-tallet, og huser både moderne og tradisjonelt møblerte rom og juniorsuiter.
Restauranten på Waldstätterhof Swiss Quality Hotel serveres velsmakende sveitsisk og internasjonal mat, inkludert et utvalg av vegetarretter.

ZERMATT

Denne bilfrie landsbyen ligger 1620 moh. Zermatt er kanskje mest kjent for å ligge ved et av verdens mest kjente, fotograferte og fascinerende fjell, Matterhorn. Men stedet har så mye mer å by på. Bilen parkeres i Täsch, ca 5 km før Zermatt. Herfra går det pendeltog og minibusser opp til landsbyen.   At landsbyen er bilfri gjør at det hersker en helt egen ro her oppe. Ingen eksos, ingen biltrafikk. Her er det kun lov med hestetransport, elektrobiler og sykler.

Hotel La Couronne har en fredelig og sentral beliggenhet i Zermatt, en 10-minutters spasertur fra alle taubanene. Dette 3-stjerner-Superior-hotellet tilbyr deg utsikt over Matterhorn, gratis Wi-Fi, et Internett- hjørne, badstue og en sportsbutikk. Den rikholdige frokostbuffeen serveres i vinterhagen, og i restauranten Old Zermatt kan du nyte middelhavsspesialiteter, regionale retter og vegetarmat.

FORSLAG TIL PROGRAM – 4 netter / 5 dager

DAG 1 – Ankomstdag
Vi ankommer Milano Malpensa kl. 12:30 og vi blir hentet av vår buss fra Sveits. I kjører nordover og får en matpakke på bussen slik at ikke lunsjen blir for sen.

I Airolo (før Gotthaldtunellen tar oss fra den italienske til den tyske delen av Sveits) stopper vi på et lokalt ysteri hvor vi lærer både om osteproduksjon samt at vi koser oss med en forfriskelse.

Vi kjører videre til Luzern (ankomst i 18/19 tiden) og sjekker inn på vårt hotell. Felles middag på hotellet

DAG 2 – Luzern med Stanserhorn
På formiddagen får vi en guided tur av gamlebyen i Luzern for de som ønsker det. Deretter skal vi besøke fjellet Stanserhorn. Vi starter dagen med en båttur på innsjøen (Vierwaldstättersee) og en kort togtur til Stans.

Denne banen var i 2012 en verdensnyhet og den første med mulighet for å stå på taket av gondolen. Man svever fra 450 moh opp til 1900 moh. På toppen kan vi gå en spasertur, besøke en murmeldyrhage eller bare slappe av og nyte fjellutsikten. Vi spiser en koselig lunsj på panoramarestauranten.

Vi tar banen ned igjen og toget tilbake til Luzern. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 3 – Transfer Luzern – Zermatt (kjøretid uten pauser 4,5 timer)

I dag forflytter vi oss fra Luzern til Zermatt. Vi kjører via Brünnigpasset til Meiringen. Underveis på vår reise har vi selvsagt flere hyggelige stop og en god lunsj blir det også.

Etter lunsj kjører vi videre i retning Zermatt. Siden Zermatt er en bilfri landsby må vi stoppe i Täsch og ta lokaltoget eller taxi opp til Zermatt. Dette tar bare noen minutter.

Vi ankommer Zermatt og spaserer gjennom sentrum til vårt hotell. Bagasjen blir transportert til hotellet. Felles middag og overnatting på hotellet.

Dag 4 – Zermatt – utflukt til Gornergrat

I dag satser vi på strålende vær og bra utsikt over verdens mest kjente fjell: Matterhorn. Etter frokost starter dagens utflukt til Gornergrat. Dette er Europas høyest liggende tannhjulbane som tar oss opp til 3089 moh. Her har vi utsikt over 29 fjelltopper som er over 4000 meter høye.

Vi foreslår at gruppen her deles i 3 deler:
Gruppe 1 som har fritid på Gornergrat og kan gjøre det de ønsker og ta banen ned    igjen når de ønsker.
Gruppe 2 som blir med på en lettere fjelltur (turen kan utarbeides i samråd med dere)
Gruppe 3 som ønsker å besøke både Gornergrat OG Klein Matterhorn. Dette blir i så fall en nok så intens dag med sterke naturopplevelser.
Denne dagen blir det lunsj på egen hånd på en av fjellrestaurantene.

Middag og overnatting på hotellet i Zermatt.

Dag 5 – Hjemreise
Denne dagen reiser vi hjem. Vi starter dagen tidlig (avreise ca. 7:30/8) slik at vi får maks ut av dagen. Vi reiser mot Genève og tilbringer 1-2 timer i byen og får et innblikk i den store klokketradisjonen som byen Genève har. Vi får en guided omvisning i byen. Programmet er tidsavhengig.

Vi ankommer flyplassen ca. kl. 13 og sjekker inn.
Avreise med Norwegian kl. 14:50. Ankomst Oslo kl. 17:25

 

 

 

 

 

 

 

Loading

Print Friendly, PDF & Email